Subsidie op HR++ isolatieglas

Subsidie op HR++ isolatieglas

Subsidie op HR++ isolatieglasOnderhoudNL-bedrijven isoleren nu je huis mét subsidie én 6% BTW op isolatie, schilder- en glaszetwerk!

Je krijgt nu van de Rijksoverheid subsidie op isolatie. Voorwaarde is dat je tenminste twee isolatiemaatregelen tegelijk laat uitvoeren. Zo wordt investeren in isolatie nog aantrekkelijker. Bovendien profiteer je nog steeds van een gunstig btw-tarief van 6%. Deze regelingen gelden ook voor VvE's.

De subsidie op isolatie bedraagt:

  • Spouwmuurisolatie: € 5 per m2.
  • Gevelisolatie: € 30 per m2.
  • Dakisolatie: € 20 per m2.
  • Vloerisolatie: € 5 per m2.
  • Bodemisolatie: € 4 per m2.
  • HR++ glas: € 35 per m2.
  • Triple-glas: € 45 per m2.


Wat valt precies onder de lage BTW? 
- Het aanbrengen van energiebesparend isolatiemateriaal aan vloeren, muren en daken van woningen ouder dan twee jaar. Het gaat hierbij uitsluitend om de arbeidsuren. Werkzaamheden die te ver afstaan van de eigenlijke isolatiewerkzaamheden, zoals sloopwerk voorafgaand aan de isolatiewerkzaamheden, de installatie van zonwering of een dakkapel, vallen onder het 21%-tarief.

- het plaatsen van isolatieglas in woningen. Net als bij de lage btw voor het nemen van energiebesparende maatregelen geldt de 6 procent btw uitsluitend voor de arbeidsuren.

- het schilder- en onderhoudswerk aan woningen ouder dan twee jaar voor zowel binnenwerk als buitenwerk. De regeling geldt zowel voor de arbeidsuren als het materiaal.

Rekenvoorbeeld van de Rijksoverheid
Stel: in jouw woning kost HR++ glas in de ramen plus spouwmuurisolatie 5600 euro. Je krijgt dan 1120 euro subsidie. Je betaalt 4480 euro en bespaart ieder jaar 820 euro. Binnen 6 jaar hou je dus ieder jaar geld over.

Let op: alleen als je twee of meer isolatiemaatregelen tegelijk neemt, kun je subsidie krijgen.