Reinig uw glas en houtwerk regelmatig

Reinig uw glas en houtwerk regelmatig

Reinigen van beglazingen en kozijnen

Tenminste tweemaal per jaar moeten de ramen en kozijnen worden gereinigd. Dit is niet nodig voor een schone indruk, maar vooral nodig voor het behoud van de constructie. Bij onvoldoende reiniging zullen de verbindingen en randen van aluminium ramen, kozijnen, het kit- en schilderwerk van houten ramen, kozijnen en het oppervlakte van kunststof ramen en kozijnen worden aangetast door vervuiling.
Geschikt voor het reinigen van alle soorten ramen en deuren (de houten delen) zijn niet siliconenhoudende producten zoals bijvoorbeeld St. Marc. Spoel alles altijd af met schoon water.

Aanbevolen wordt om behalve het glas ook meteen het kozijn, de draaiende delen, de glaslatten, ventilatieopeningen en het hang- en sluitwerk te reinigen. Hierdoor zullen de levensduur van het kozijn en het schilderwerk merkbaar worden verlengd en zullen draaiende delen beter blijven functioneren.

Bij het reinigen van het glas moet er rekening mee worden gehouden dat zand een schurend effect heeft en krassen op het glas kan veroorzaken. Voordat u het glas met een spons reinigt, is het dus aan te bevelen om eventuele aanwezig zand met veel water af te spoelen of te spuiten. Ook is het van belang om beglazingen niet te reinigen met schurende of agressieve middelen. De schurende middelen kunnen krassen veroorzaken op het glas, aluminium, kunststof en/of verflaag.

De agressieve middelen kunnen de kit en/of verflaag van houten ramen/kozijnen of de toplaag van aluminium of kunststof kozijnen/ramen aantasten. Ook de levensduur van de randafdichting van Isolatieglas kan hierdoor negatief worden beïnvloed.